Weg met Marie Kondo! Doe het zoals ik!

Weg met Marie Kondo! Doe het zoals ik!

Al eerder schreef ik deze blog over Marie Kondo.  En echt waar… Ik heb deze fanatieke opruimgoeroe een eerlijke kans gegeven. Ik ben fanatiek op zoek gegaan naar mijn Spark Joy, heb bakjes aangeschaft en mijzelf de opvouwtechniek eigen gemaakt. Zo’n 4 maanden later wil ik jullie graag een update geven over de stand van zaken in mijn huis nu. 

Vouwen als Marie Kondo

Zo’n drie maanden lang heb ik alle kleding van de kinderen opgevouwen volgens de techniek van Marie Kondo. Mijn eigen kleding heb ik na 1 poging al opgegeven. Misschien is de methode handig als je een ladenkast hebt waar je je t-shirts in bewaard. Ik heb een kast zonder lade en dan is het verre van praktisch. Eigenlijk durf ik na drie maanden wel toe te geven dat ik ook de kasten van de kinderen niet echt praktisch vind voor de Marie Kondo stijl. Een stapel opgevouwen t-shirts geven mij voldoende overzicht. Daarnaast vind ik af en toe wat hulp bij het opvouwen van de was wel heel erg fijn. Aangezien de andere bewoners van dit huis nog niet klaar waren voor een training ‘vouwen als Marie(ke)’ heb ik dit toch maar losgelaten. Wat vouwen betreft zijn we dus weer terug bij het old skool vouwen. En echt… dit werkt best heel prima! De kledingkasten zijn inmiddels al een maand netjes. Gewoon een kwestie van regelmatig even netjes recht leggen.

Mandjes en bakjes  a la Marie

Het opbergen van losse spullen in bakjes en mandjes deed ik eigenlijk al wel. Dit vind ik tot op zekere hoogte ook best handig. Veel losse spullen vind ik niet prettig en oogt al gauw rommelig. Daarnaast vind ik het fijn om te weten waar ik alles kan vinden. Ook hier moet ik regelmatig even een nieuw opruimrondje doen. Mijn structuur is niet perse de structuur van de rest. Altijd grappig dat mensen een chaos maken van mijn ‘structuur’, maar dat ik dan vervolgens wel zou moeten weten waar zij hun spullen hebben neergelegd. Herkenbaar?

Opruimvakantie

De zomervakantie was naast een rust – en gezinsvakantie ook een echte opruimvakantie. We hebben heel veel spullen opgeruimd in een tempo waar geen Spark Joy aan te pas is gekomen. Naast veel spullen hebben we ook Marie Kondo dus het huis weer uitgedaan. Weg met de rommel en weg met Marie Kondo. Mijn tip? Vind je eigen stijl. Hoe je opruimt is niet van belang, als je het maar doet. Als je zorgt dat je wekelijks even wat tijd neemt om een rondje door het huis te maken (of dagelijks een minuut of 15) en 1 keer per jaar even een grote opruiming, dan komt het ook zonder Marie Kondo echt wel goed! Wie weet word ik ooit nog wel een grote opruimgoeroe. Wel even wachten tot mijn kids groot zijn  (of kom een uur na hun bedtijd).. dat dan weer wel ;-)!

 

Delen:

3 Reacties

 1. Kitty
  augustus 30, 2020 / 6:47 am

  Haai, een suggestie, loop je tekst nog even door op spelfouten (d’s en dt’s etc). Het is echt lelijk als je een blog hebt met spel- en grammaticafouten.

  • Anoniem.
   december 12, 2020 / 4:16 pm

   Je mag ook wel iets aardiger zijn hoor!😠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: