Prikkelverwerkingsproblemen? Doorkomende tandjes? Kauwen maar!

Prikkelverwerkingsproblemen? Doorkomende tandjes? Kauwen maar!

Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik pas voor het eerst het bestaan van deze dingen ; kauwsieraden. Say what? Sieraden en kauwen in 1 woord klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar niets is minder waar als je de sieraden ziet. Kauwsieraden zien er namelijk vaak prachtig uit. Ik verwacht nu niet direct dat we massaal aan de kauwsieraden gaan en achter ons bureau op het werk die kauwketting eens even lekker in onze mond stoppen (of je moet op dieet zijn, dan kun je in ieder geval ergens op kauwen ?), maar in deze blog wil ik je wel vertellen in welke situaties de kauwketting heel goed tot zijn recht kan komen.

Mijn kleine bijtertje

Mijn zoontje Noah is nu bijna 14 maanden. Ondertussen hebben we – Noah en ik – al zo’n 9 maanden last van zijn doorkomende tanden en kiezen. En ik kan je vertellen.. dat is soms niet mis. In onze tafel, de box en ondertussen ook in zijn ledikantje zijn de bijtsporen behoorlijk aanwezig. Ook mijn vingers, armen en neus zijn al meerdere keren behoorlijk toegetakeld. Het mooiste aan het krijgen van tanden is namelijk het uitproberen hoe die dingen werken. Daarnaast schijnt het doorkomen van de tanden flink te jeuken en dan kan kauwen je kleintje goed helpen! Toen ik door Hanneke en Zoë werd gevraagd om de kauwsieraden van Zo fijn uit te proberen was ik dan ook direct enthousiast. Wie weet kan ik zo de rest van onze meubels redden ?.

Op de website mocht ik zelf een kauwsieraad uitkiezen. Als je de website ziet, zul je vast begrijpen dat ik moeite had met kiezen. Ik zag zoveel mooie dingen. Een kauwketting leek mij erg praktisch. Die keuze was snel gemaakt. Hoe deze ketting eruit moest zien heb ik aan Hanneke en Zoë overgelaten. Dus… mocht jij ook zo’n klein bijtertje hebben, dan kun je ook je wensen doorgeven en dan maken zij er gewoon iets heel moois van. De website kun je daarbij goed gebruiken ter inspiratie.

Prikkelverwerkingsproblemen

Misschien ben jij wel een dolgelukkige ouder die de tandenfase ondertussen heeft overleefd. Het zou zelfs al kunnen dat je kind al op de basisschool zit. Ook dan kunnen kauwsieraden heel erg prettig zijn. In mijn werk als intern begeleider ben ik ze het afgelopen jaar een aantal keer tegengekomen bij kinderen die moeite hadden met hun concentratie door problemen in de prikkelverwerking. Kinderen die bijvoorbeeld op hun pen of kleding kauwen om deze prikkels toch kwijt te raken kunnen ook heel goed geholpen worden met een kauwsierraad. Als ik terugdenk aan mijn eigen basisschooltijd, dan kan ik mij meerdere kinderen herinneren die met een blauwe mond van de inkt naar huis gingen aan het eind van de schooldag… Kauwsieraden schijnen deze kinderen te helpen om stress te verlagen en beter te kunnen ontspannen.

 

Nieuwsgierig geworden? Denk je dat het ook handig kan zijn voor jou? Neem dan gerust eens een kijkje op de website van Zo fijn! Naast kauw-sabbel-friemelsieraden vind je hier ook andere mama- en babyartikelen en prachtige lava armbanden.

Ook enthousiast? Met de kortingscode: ‘ZoFijnBabybanjo’ kun je t/m 31 maart een sieraad met 20% korting bestellen in de webshop van Zo fijn!

Comments

comments

Delen:

9 Reacties

 1. maart 21, 2018 / 7:17 am

  Toen mijn kinderen klein waren, kon ik dit niet, maar het lijkt me super fijn voor een kindje met doorkomende tandjes, Hier kauwde ze wel op alles, maar dit is er echt voor, dus wel zo prettig!

 2. maart 21, 2018 / 7:40 am

  Wij hebben er idd eentje. Ze zijn zo mooi en handig voor je kleintje, ideaal. En scheelt voor je vingers ook weer haha.

 3. maart 21, 2018 / 7:57 am

  Dit lijkt me zeker een handig product voor kinderen. Zo kunnen ze lekker prutten met zo’n sieraad.

 4. maart 21, 2018 / 9:33 am

  Hier had ik echt nog nooit van gehoord! Goed idee voor kleintjes.

 5. maart 21, 2018 / 9:39 am

  Voor ons is dit al weer een tijdje geleden, maar wij hadden dit inderdaad ook toen ons meisje klein was.

 6. maart 21, 2018 / 10:25 am

  O wauw wat een handig dingetje! Dat wil ik straks ook wel!

 7. maart 22, 2018 / 9:02 am

  Dit is toch super, dat ze dit soort simpele maar effectieve dingen bedenken! Als ik een baby zou hebben zou ik het direct aanschaffen. Mijn verstandskies komt nu door (nu pas, ben 30!) en ik kon ook echt gek worden van de druk die erop staat. Snap dus dat kauwen op zo’n dingetje dan heerlijk is!

 8. maart 22, 2018 / 10:52 pm

  Handig zeg en het ziet er ook nog eens super leuk uit! Ik ga eens een kijkje nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489