Deze babynamen zorgen voor een succesvol kind (en deze juist niet)!

succes

Babynamen kiezen, dat is zo makkelijk nog niet. Je kiest voor een naam die je mooi vindt, maar vind je dat over een aantal jaar ook nog steeds? Ik bedoel.. een aantal jaar geleden liep ik in kleding die ik TOEN mooi vond, schilderde ik de muren van mijn huis in kleuren waar ik TOEN blij mee was. Inmiddels draag ik de kleding niet meer en hebben de muren een andere kleur gekregen (waar ik inmiddels ook al minder blij mee ben). Belangrijk dus om het kiezen van een naam serieus te nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijft dat je je kinderen ook nog een succesvolle of toekomstige toekomst kunt geven door met een aantal zaken rekening te houden. Wat ik daar precies van vind is niet direct belangrijk. Moet je nog een naam kiezen, dan kun je er natuurlijk voor de zekerheid maar beter rekening mee houden ;). 

Populair

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met een makkelijker uit te spreken naam worden leuker gevonden dan kinderen waarbij de naam moeilijker uit te spreken is.  Wij hebben zelf gekozen voor makkelijke namen omdat ik het vervelend vind als anderen de namen van mijn kind verkeerd uitspreken.

Initialen

Hoe meer initialen, hoe groter de kans op succes. Mocht je dus al moeite hebben met het bedenken van 1 naam, dan ben je nu flink de pineut.  Minimaal 2 namen en 3 of 4 is nog beter.  Dhr. Gijs T. R. S. de Vries maakt meer ‘indruk’ dan Dhr. Gijs de Vries.

Kort maar krachtig

Mannen met korte namen worden vaker succesvol dan mannen met een lange naam. Hoe minder lettergrepen hoe beter. Gijs, Bas, Luuk, Sem en Mats kun je dus gerust geven ;-). Allemaal is ook prima, dan heb je direct de initialen. Daarnaast zal je kind dankbaar zijn. Op de basisschool heeft je kind als eerste zijn naam goed op papier. Eerste succes is dan al binnen!

Het begint al bij je partner…

Heeft je partner een achternaam met 1 van de eerste letters van het alfabet? Mooi! Als je kind deze naam ook krijgt, dan heeft hij meer kans om toegelaten te worden tot scholen sportclubs. Tref je juist een partner met een achternaam die begint met één van de laatste letters van het alfabet? Dit maakt de kans groter dat je kind een impuls- aankoper wordt. Je kunt het dan altijd nog je eigen achternaam geven (of gezellig samen gaan shoppen).

Geen meisjesnaam voor jongens

Jongens met meisjesnamen misdragen zich vaker op school dan jongens met jongens – of unisexnamen. Beter dus om jullie zoon geen meisjesnaam te geven. Krijg je een dochter? Een meisje met een unisexnaam is vaak succesvol, maar geef haar ook gerust een meisjesnaam! Uit een onderzoek op Linked-in blijkt dat vrouwen aan de top die vaak een afgekorte naam hebben (Deb, Saar, Lien), maar eerder een naam met wat meer lettergrepen (Carolien, Deborah…).

Moet je dit artikel heel serieus nemen? Dat kan! Wellicht is jouw zoon met lange meisjesnaam en 1 initiaal de ster op school, van het voetbalteam en ook nog enorm aardig. En tsja.. wat is precies de definitie van succes? Wat ik vooral wil is dat mijn kinderen gezond en gelukkig zijn en dat ze zelf tevreden zijn met en dankbaar voor het leven dat ze leiden. Ze hebben (per toeval) beiden korte namen met 2 initialen. Ik houd jullie op de hoogte van hun successen ;). 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489