Cadeautjes voor een meisje van 3 jaar

verjaardag 3 jaar

Het lijstje voor de feestdagen en de verjaardag van Vera is klaar. Door het jaar heen zet ik altijd al alle leuke dingen die ik tegenkom op een lijstje. In november neem ik het lijstje dan nog eens door. Ik vul dan nog dingen aan die ik mis en haal ook dingen weg die mij toch minder leuk lijken.  Deze blog staat vol inspiratie met cadeautjes voor meisjes van 3 jaar. Vorig jaar maakte ik ook al een lijstje voor kinderen van 2 en 3 jaar.

Less is more

De afgelopen weken heb ik veel speelgoed weggeven aan vrienden en de kringloop. Het voelt fijn om ruimte te maken en het speelgoed een tweede leven te geven. Zelf koop ik ook steeds meer speelgoed tweedehands. Veel van het speelgoed op het lijstje is een aanvulling op wat we al in huis hebben (Duplo, Playmobil en spulletjes voor haar keukentje). Dit geeft ook direct weer een nieuwe impuls aan het speelgoed dat we al in huis hebben.

De favorieten van mijn dochter Vera: 

Een heleboel dingen op haar lijstje heb ik zelf gekozen. Daarnaast mag Vera ook altijd dingen aanvullen die ze zelf heel erg leuk vindt. Een paar weken geleden liepen we samen een rondje door de speelgoedwinkel en wees Vera de volgende dingen aan:

Roze step met (regenboog) lampjes. Deze wil ze al een jaar. Alle grote kids in de buurt hebben een step. Deze variant is geweldig voor kids van 3 en qua prijs ook nog wel goed te doen!

Vtech Styla Mijn Glamour Unicorn. Dit was liefde op het eerste gezicht. Een zingende unicorn dat je met een toverstafje van kleur kunt laten veranderen. Vera stond echt te dansen toen ze deze zag. Hij staat hier inmiddels ingepakt klaar voor haar verjaardag! :-).

Duplo Frozen IJskasteel. Vera bouwt dagelijks van alles met de Duplo. Toen ze deze zag bij een klasgenootje van haar grote broer bleef ze er maar over praten. Heel tof dat Elsa een echt rokje aan heeft. Het kasteel heeft ook verlichting, wat deze Duplo wel echt een mooie upgrade geeft!

Verder hebben we ook nog een knikkerbaan gekocht die compatible is met Duplo. Op haar lijstje staat ook nog het grote ziekenhuis van Duplo. Deze is helaas alleen nog tweedehands te koop, maar zo leuk dat hij toch niet mocht ontbreken op haar lijstje.

Goed voor de ontwikkeling

Tegenwoordig wordt bij bijna elk speelgoed wel nagedacht over wat het kan bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Bij het samenstellen van het lijstje voor de feestdagen en verjaardagen van de kinderen probeer ik de lijst daardoor vaak zo divers mogelijk te laten zijn. De volgende cadeautjes zet ik daardoor dus meestal standaard op het lijstje en worden altijd heel erg gewaardeerd door de kids:

Puzzels van het merk ‘Janod’. Mooie stevige puzzels met leuke plaatjes voor alle leeftijden. Ze zijn meestal verpakt in een koffertje, waardoor je ze beter kunt bewaren dan in een gewone puzzeldoos en de kids kunnen er ook nog de hele dag mee rondwandelen. Aanrader!

Klei van Play-doh staat hier ook ieder jaar weer op het lijstje. Mijn kids mengen de kleuren altijd (error) en daardoor geniet ik altijd weer heel erg van nieuwe klei. We hebben inmiddels al meerdere setjes. Ze kunnen hier uren mee spelen aan tafel. Heerlijk speelgoed! Op het lijstje van Vera staat dit jaar het volgende setje:

Mijn strijkbout gebruik ik vrijwel alleen nog maar voor het strijken van de strijkkralen. Voor een meisje van 3 jaar zijn de maxi kralen heel erg leuk. Wij hebben nu 2x een setje van 400 kralen gehad, maar die zijn veel te snel op. Op het lijstje dit jaar dus een enorme doos!

Ook hebben we nog Kinetic Sand op het lijstje gezet. We hebben dit nog niet in huis, dus of het een aanrader is kan ik nog niet zeggen. Mogelijk komt deze volgend jaar als tip op de lijst!

Praktisch

Verder staan er nog een aantal praktische cadeautjes op het lijstje. Een nieuw dekbedovertrek bijvoorbeeld. Deze glitterbeker:

deze slaaptrainer:

En nog een leuk leesboek van haar favoriete serie (Saar):

Dit was het lijstje van Vera van dit jaar. Mocht je nog leuke aanvullingen hebben, deel ze dan gerust! Nieuwe inspiratie is altijd welkom :).

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107