Het geheime ingrediënt voor de perfecte pannenkoekenmix

Het geheime ingrediënt voor de perfecte pannenkoekenmix

Regelmatig denk ik na over wat voor moeder ik wil zijn. Dan stel ik mij voor dat we bijvoorbeeld op woensdag iets speciaals doen voor de lunch. Broodje knakworst of bijvoorbeeld pannenkoeken. Het lijkt me heerlijk om mijn kleine ventje daar over een aantal jaar mee te kunnen verrassen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf nooit zo’n fan was van pannenkoeken.  Zo’n twee keer per jaar vond ik het prima, maar heel veel vaker pannenkoeken eten hoefde van mij nooit zo nodig. Dit had ook wel te maken met het feit dat ik geen idee had hoe ik moest beginnen met het maken van die dingen. Als ik dan al tot een mix kwam (door middel van zo’n pakje uit de supermarkt) dan was het bakken ook niet direct een groot succes. Dit veranderde toen ik een ‘geheim’ ingrediënt toevoegde aan ‘mijn’ pannenkoekenmix. Sinds kort staat vanillesuiker namelijk tussen de ingrediënten op mijn lijstje! Ik kan me nu ook geen pannenkoeken meer voorstellen zonder deze vanillesuiker. Het geeft een hele andere smaak aan pannenkoeken. 

Het recept

Ook ‘mijn’ pannenkoeken eens proberen? Zet dan de volgende items even op je boodschappenlijstje (voor 4 personen):

 • 250 gram bloem
 • 500 ml melk
 • 3 (medium) eieren
 • Een klein beetje olijfolie
 • Een eetlepel gewone suiker (of minder of meer kan natuurlijk ook)
 • Een zakje vanillesuiker (!)

Het fijne van pannenkoekenmix is dat je alle ingrediënten (behalve de olijfolie ?) gewoon bij elkaar in een beslagkom kunt gooien, even mixen en klaar is je mix. Het bakken is voor mij een grotere uitdaging.

Flippin Fantastic

Al een tijdje geleden heb ik contact gehad met het bedrijf Orange Planet. Zij zijn een groothandel in unieke producten en leveren o.a. aan Bol.com, Wehkamp, Coolblue en Blokker. Van hen mocht ik een aantal dingen kiezen om eens uit te proberen. Toen ik de ‘Flippin Fantastic’ zag begon mijn hart een beetje sneller te kloppen. Het leek mij zeker ‘flippin fantastisch’ om dit product een keer uit te proberen.

Drie weken geleden testte ik het al een keertje uit. Helaas was dit toen geen groot succes. Mijn pan was te klein waardoor hij niet goed plat in de pan kon liggen en van draaien was al helemaal geen sprake.

Afgelopen weekend wilde ik het toch opnieuw een kans geven. Dit keer met een grotere pan en iets meer energie (en helaas wel iets minder vertrouwen)ging ik nogmaals aan de slag.

Op de foto’s is te zien hoe deze test is verlopen.

 

Een succes?

Op het moment dat je niet al te veel mix in de ‘flippin fantastic’ doet dan zie je de pannenkoekenmix van bovenaf al een beetje stollen. Op het moment dat er niets meer vloeibaar is kun je de ‘flippen fantastic’ omdraaien. Als je de pannenkoeken te dik maakt, dan stollen de pannenkoeken niet snel genoeg en brandt de onderkant van de pannenkoeken aan. Maak je ze te dun, dan raken ze de pan niet meer na het draaien. Het is dus nog niet zo gemakkelijk….

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]De ‘flippen fantastic’ is dus niet zo’n hele fantastische optie voor pannenkoeken, maar voor eieren zeker wel leuk![/otw_shortcode_quote]

 

Oplossing?

De oplossing die ik heb gekozen is ze tijdens het draaien los te drukken uit de vormpjes. Je hebt dan hele mooie ronde pannenkoekjes en kunt de andere kant nog even afbakken in de pan. Deze optie werkte prima, maar voor pannenkoeken werkt het apparaat dus niet naar behoren.

Ik heb het ook nog even uitgeprobeerd met eieren. Het leek mij namelijk best leuk om een zaterdag ontbijtje te maken met kleine ronde omeletjes. Dit was gelukkig een veel groter succes. De ‘flippen fantastic’ is dus niet zo’n hele fantastische optie voor pannenkoeken, maar voor eieren zeker wel leuk!

Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een ring voor in de pan is dat het iets gemakkelijker te draaien is, omdat de zijkanten van het rubber niet heet worden. Mits je pan dus groot genoeg is! Daarnaast is het ook prima schoon te maken en met mijn tips ook niet moeilijk in gebruik ?!

Hebben mijn foto’s je nu heel enthousiast gemaakt en wil jij zelf ook graag flippen met de ‘Flippen Fantastic’? Dan kun je het natuurlijk gewoon bestellen door te klikken op deze link!

 

 

Comments

comments

Delen:

14 Reacties

 1. november 16, 2017 / 8:28 am

  Ik maak ze eigenlijk nooit met vanillesuiker, maar dat ga ik zeker eens proberen!

  • Marieke
   Auteur
   november 27, 2017 / 6:18 pm

   Eet smakelijk! Ik vind het heerlijk!

 2. november 16, 2017 / 8:31 am

  Hier gebruik ik hem vaak voor mijn havermout pannenkoeken en is inderdaad even oefenen. Maar blijft wel een superding.

  • Marieke
   Auteur
   november 27, 2017 / 6:19 pm

   Wat leuk dat jij hem ook hebt! Misschien zijn die pannenkoeken wat steviger door de havermout?

 3. Els
  november 16, 2017 / 11:34 am

  Haha wel leuk om allerlei ronde dingen te maken, maar ik bak de pannenkoeken toch maar gewoon in de pan

  • Marieke
   Auteur
   november 27, 2017 / 6:20 pm

   hahaha dat heb ik ook altijd als ik zo’n recept zie 😉

 4. november 17, 2017 / 10:12 am

  Ik kan geen pannekoeken bakken, ik verbrand die altijd ! Maar gelukkig is mijn man er wel een krak in dus hij kan mss met dit wel voor ons zoontje bakken hihih

  • Marieke
   Auteur
   december 12, 2017 / 8:58 pm

   Zo’n man heb ik gelukkig ook 🙂

 5. november 17, 2017 / 10:15 am

  Ik gebruik heel vaak wat vanillesuiker in de pannenkoeken. Maar ik hou het echt wel bij de pan, ik ben niet zo handig met zo n snufjes ?

  • Marieke
   Auteur
   december 12, 2017 / 8:58 pm

   Haha… Ik dus (helaas) ook niet… Zelfs de pan is bij mij altijd al drama…

 6. november 17, 2017 / 3:05 pm

  Wat een geinig ding! Ik maak de pannenkoeken trouwens nooit met vanillesuiker, maar toevallig eten we ze vanavond dus zal het eens uitproberen. 🙂

  • Marieke
   Auteur
   december 12, 2017 / 8:57 pm

   En?? Hoe is het bevallen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107