Dilemma : baby – of peuterkamer?

Dilemma : baby – of peuterkamer?

Terwijl ik ondertussen bijna 8 weken met bedrust in het ziekenhuis lig vanwege gebroken vliezen, gaat het leven thuis natuurlijk gewoon door. Toen ik net zwanger was dachten we na over hoe we het zouden gaan doen met de babykamer. Noah slaapt op de huidige babykamer, maar zal na de geboorte van ons tweede ukje bijna 2 jaar zijn. Is hij dan al toe aan een peuterkamer? Kan hij al in een peuterbed slapen? Of is het toch beter om nog een extra ledikantje aan te schaffen? Voor ons is dit best een dilemma geweest. Uiteindelijk besloten we toch te kiezen voor een peuterkamer. Binnenkort zal Noah zijn babykamer dus moeten verlaten. Best even een ‘slik’ momentje. Om hier geen naar gevoel aan over te houden wilde ik een fantastische peuterkamer maken voor Noah. In deze blog deel ik hoe we dit (tot nu toe) hebben aangepakt. 

Peuterkamer stap 1 – Welke kamer?

Stap 1 bestond vooral uit nadenken over waar we deze kamer wilden maken. Noah heeft nu een hele grote kamer en eigenlijk is het enige nog lege kamertje in het huis behoorlijk klein. Er stond een grote inbouwkast en we zagen nog niet direct hoe we daar een slaapkamer van konden maken. En moest het kleine kamertje dan de babykamer worden? Of is deze toch meer geschikt als peuterkamer? Uiteindelijk besloten we al in juli om de inbouwkast uit de kamer te halen en van deze kamer een peuterkamer te maken. Onze babykamer bestaat uit vrij grote meubels (commode, kast en schommelstoel) en we zagen dat niet echt passen op dat kleine kamertje.

Peuterkamer stap 2 – Meubels

Toen de inbouwkast uit de kleine kamer was gehaald en de kamer helemaal leeg was, waren we toch verrast over de ruimte die er ontstond. Hier konden wij best een leuke peuterkamer van maken. We bedachten waar Noah zijn peuterbed zou komen te staan en welke meubels we er nog meer in wilden hebben. Heel veel meer dan een kast voor zijn kleding en een klein bureautje past niet in zijn kamer, maar met de weinige meubels die we willen plaatsen, willen we er toch een heel leuk kamertje van maken. We hebben veel inspiratie op gedaan voor leuke meubels en kwamen toen ook The Perfect Homeshop tegen! Ze hebben hier hele mooie peuterbedden. Zelfs bedden met een la eronder. Gezellig als er iemand blijft logeren, maar ook in het begin als peuters nog weleens uit bed vallen. Het matras en de bedbodem is al bij de prijs inbegrepen.

Peuterkamer stap 3 – Accessoires

De derde stap bestond uit het nadenken over de inrichting van de kamer. We hadden inmiddels besloten waar het bed, de kast en het bureautje zou komen te staan. Nu moesten we nog bedenken welke kleuren we op de muren wilden en wat het thema van zijn kamer zou worden. De babykamer hebben we vrij neutraal gehouden, maar deze keer wilden we een echte jongenskamer maken. Donkerblauw werd de kleur voor een deel van de muur en de rest van de kamer lieten we wit. Omdat Noah helemaal gek is van dieren hebben we besloten om voor een jungle thema te gaan. Zowel bij de Ikea als bij de Xenos hebben we veel leuke accessoires gevonden. En bij de Wehkamp bestelden wij alvast een tof dekbed.

Helaas lig ik al 8 weken in het ziekenhuis. We hadden gehoopt de kamer al helemaal af te hebben voor de komst van de baby. Zodra ik weer thuis ben gaan we hier lekker mee aan de slag. We maken er zo’n toffe kamer van, dat Noah er met veel plezier zal gaan slapen. Ik kan niet wachten om de kamer verder af te maken en zal het eindresultaat natuurlijk met jullie delen! 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107