5 belangrijke redenen waarom je écht moet kiezen voor houten speelgoed!

5 belangrijke redenen waarom je écht moet kiezen voor houten speelgoed!

Als kind was ik dol op houten speelgoed. Ik kon urenlang spelen met mijn poppenhuis, de autogarage en de houten blokken in de bouwhoek op school. Toen ik zwanger was droomde ik dan ook al van een huis vol met allemaal prachtige houten speelgoeditems. Waar het mis is gegaan weet ik eigenlijk niet precies, maar afgelopen week realiseerde ik mij dat het af en toe net een kermis is bij ons thuis. Veel felgekleurd plastic speelgoed met verschillende muziekjes vullen inmiddels de woonkamer. Nu we over een paar weken gaan verhuizen is het tijd om eens kritisch te kijken naar het speelgoed van de kinderen.

Mijn meisjesdroom

Als meisje droomde ik van een prachtig houten poppenhuis. Toen ik vervolgens moeder werd van een meisje kon ik niet wachten tot ze de leeftijd zou bereiken dat ik haar zo’n poppenhuis zou kunnen geven. De afgelopen maanden heb ik verschillende poppenhuizen bekeken en inmiddels heb ik bij Petite Amélie het allermooiste poppenhuis gevonden voor ons kleine meisje. Het was even een paar uurtjes investeren aan montage, maar wat is dit een geweldig poppenhuis! Het poppenhuis is groot en door de rustige kleuren past het in elk interieur. Onze beide kinderen (1,5 en 3) hebben er inmiddels al aardig wat speeluurtjes opzitten. Dít is hoe ik denk dat alle kinderen zouden moeten spelen.

Poppenhuis Poppenhuis

 

Onze zoon heeft inmiddels een hele mooie houten autogarage en voor de verjaardagen deze winter staat een houten speelkeukentje bovenaan mijn wensenlijstje. Bij het zien van al dat mooie speelgoed word ik helemaal blij. Naast dat het mooi is, zijn er hele goede redenen om vooral vaker te kiezen voor houten speelgoed:

  1. Duurzaam

Houten speelgoed is enorm sterk. Het gaat jaren mee en kan tegen een stootje. Best fijn als je kinderen regelmatig wild spelen of gooien met hun speelgoed. Mocht het speelgoed toch stuk gaan, dan is het meestal vrij gemakkelijk weer te repareren. Mijn oma heeft nog houten speelgoed van haar kinderen. Mijn kinderen spelen nu dus nog steeds met het speelgoed van hun opa. Hoe gaaf is dat? Het zou geweldig zijn als de kinderen later hun favoriete speelgoed kunnen doorgeven aan hun eigen kinderen.  Daarnaast is het natuurlijk goed voor het milieu om speelgoed niet regelmatig te hoeven vervangen.

  1. Veiliger

Door de stevigheid en degelijkheid van houten materiaal is het vaak veiliger. Er laten minder snel (kleine) onderdelen los. Daarnaast zijn er tijdens het productieproces geen giftige stoffen gebruikt. Het speelgoed kan dus gewoon in de mond gestopt worden.

  1. Ontdekkend leren

Bij mijn kinderen merk ik dat speelgoed met knoppen en geluiden na een aantal keer spelen een stuk minder interessant zijn. Het speelgoed heeft een doel en nodigt kinderen niet per definitie uit om zelf creatief te zijn. Bij houten speelgoed is dat anders. Kinderen moeten zelf ontdekken wat de mogelijkheden van het speelgoed zijn.

Een poppenhuis, keuken of autogarage nodigt ook erg uit om samen mee te spelen. Dit is dan direct weer goed voor de sociale ontwikkeling.

     4. Fantasie 

Houten speelgoed vraagt veel meer van de fantasie dan speelgoed met knoppen waar geluiden uitkomen. Kinderen kunnen het speelgoed inzetten zoals zij dat willen. Hetzelfde speelgoed kan iedere keer iets anders voorstellen of tot een totaal ander spel leiden. Met houten blokken kun je een toren bouwen of een hek voor dieren. Ook kun je zelf koken in een keukentje of restaurantje spelen met vriendjes/vriendinnetjes. Ze komen zo veel gemakkelijker tot spel en het is dus uiteindelijk beter voor de ontwikkeling van de fantasie.

     5. Perfecte accessoire

Houten speelgoed is gewoon ontzettend mooi. Zoals al eerder beschreven in mijn blog over de 4 cadeautjes regel  heb ik een hekel aan veel troep in huis. Houten speelgoed is meer dan alleen maar speelgoed. Het zijn mooie accessoires in vaak rustige kleuren die prima staan in je interieur. De houten poppenwagen, het poppenhuis en de autogarage zullen dus ook een prominente plek krijgen in ons nieuwe huis.

Enthousiast geworden en direct beginnen met shoppen? Kijk dan zeker even op de website van Petite Amélie . Misschien ken je ze al wel van hun beroemde babykamers en peuterbedden. Deze website heeft naast meubilair ook allerlei toffe houten items (boekenrekjes, poppenstoeltjes) en speelgoed om je kinderkamer prachtig in te richten.

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489