Eindelijk is het zover!

Eindelijk is het zover!

EINDELIJK is het zover. Al jarenlang droom ik van dit moment. Vandaag is Noah 12 weken. Voor mij een grote mijlpaal omdat we nu dan toch eindelijk mogen starten met babyzwemmen. Al sinds ik de wens had om zwanger te worden droom ik ervan om hem een zwembroek aan te trekken en heerlijk samen te gaan zwemmen.

Baby geboren…beginnen maar?!

Een aantal weken geleden belde ik naar het zwembad om ons op te geven voor een proefles. Ik belde na zijn eerste prikjes en wilde eigenlijk direct starten. De vrouw aan de andere kant gaf aan dat ik toch echt nog even geduld moest hebben tot de 12 weken… Lastig… geduld is niet direct mijn sterkste eigenschap, maar… morgen is het dan eindelijk zover!

Een zwembroek hadden we al gekregen, de zwemluiers zijn gekocht en ook heb ik zelf nog zwemkleding gevonden waar ik mij nog enigszins in durf te vertonen…want ja…zo’n zwangerschap doet toch meer kwaad dan goed voor je lichaam. En eerlijk is eerlijk, sporten is er nog niet echt van gekomen.

Als ik Google op babyzwemmen dan lees ik de meest fantastische dingen. Goed voor de motorische ontwikkeling, de sociaal- emotionele ontwikkeling en het zou ook de band nog versterken tussen moeder en kind! Wauw! Klinkt meer dan fantastisch! Toch?

Maar….

Ja, even terug in de realiteit heeft deze droom toch ook wel een keerzijde. Ik realiseer me dat mijn dromen af en toe iets mooier lijken in mijn gedachten en dat ze niet altijd zo uitpakken als ik mij heb voorgesteld.

Morgenochtend start de les al om 9:30u. De vrouw aan de telefoon gaf aan dat ik ervoor moest zorgen dat mijn kindje goed was uitgerust! Eh.. ja… HOE DAN? Slapen is tot nu toe nog niet echt zijn ding geweest, behalve natuurlijk zo rond een uur of 9 in de ochtend. Laat dit dus precies de tijd zijn dat wij morgen het zwembad instappen, mijn niet uitgeruste baby en ik! Ok, kan gebeuren. Verder was het nog belangrijk dat de baby alvast gegeten heeft. Hmm… ok.. ook een interessante gedachte om met mijn spugende reflux baby het zwembad in te stappen direct na zijn voeding. Lekker ook voor de groep bejaarden die het uur na ons baantjes komen zwemmen ;)! Maar…. ZIJ wilde het! J

Waarschijnlijk komt (zoals altijd, of nou ja, meestal) alles uiteindelijk wel goed. Ik ga mijn zwemtas maar eens inpakken. Iemand een fantastische tip over wat ik echt niet moet vergeten? Of een leuke babyzwemervaring om te delen? Ik lees het graag J! Dit weekend zal ik mijn ervaring met jullie delen!

Comments

comments

Delen:

7 Reacties

 1. april 20, 2017 / 8:06 pm

  Een tip, er van genieten!
  Het is heerlijk om te zwemmen met je baby. Ik doe dit nu helaas nog niet ivm oorontsteking maar bij de andere 2 was het genieten. En fijn voor jezelf is dat ze daarna heerlijk moe zijn en heerlijk gaan slapen.. Veel plezier !

  • Marieke
   Auteur
   april 22, 2017 / 11:03 am

   Wat vervelend…hoop dat je oorontsteking snel weer over is en je ook weer kunt gaan zwemmen 🙂

 2. Kristel
  april 21, 2017 / 2:29 am

  Babyzwemmen is heerlijk.
  Nu net weer paar weken begonnen met de jongste. (Met dezelfde zwembroek)
  Hier hetzelfde slaapprobleem maar dit bleek helemaal geen probleem te zijn tot het moment van aankleden toen was het klaar.
  Dus half aangekleed in de maxi cosi gedaan onder extra dekentje en thuis toen hij wakker werd verder aangekleed. Werkte prima voor ons.
  Nu hij alweer paar weekjes ouder is gaat dat ook weer makkelijker.

  • Marieke
   Auteur
   april 22, 2017 / 11:05 am

   Hey Kristel!! Die zwembroek is leuk, hè? Hij was daar ook niet de enige met deze zwembroek ;-). Noah is onder de douche in slaap gevallen en pas weer wakker geworden toen we thuis waren. 🙂

  • Marieke
   Auteur
   april 22, 2017 / 11:06 am

   Dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489