Zo kom je van de mieren af

Zo kom je van de mieren af

Een blog over mieren op een mamablog? Het lijkt misschien niet logisch, maar vrijwel alle moeders met peuters zullen direct een link zien. In ons huis zijn mieren de afgelopen weken de beste vrienden geweest van mijn peuter. Na een aantal dagen mooi weer kan ik precies zien waar mijn peuter de afgelopen dagen actief is geweest met het rondstrooien van eten en limonade. Ons huis heeft de afgelopen weken in ieder geval een heleboel extra bewoners gekregen. Daar waar één of twee mieren niet direct een wereldschokkend probleem, maar op het moment dat een heel land met mieren vakantie komt houden in de woonkamer is het toch wel tijd voor actie. In deze blog deel ik dé oplossing voor het mierenprobleem! 

 

Mierenlokdoosje

Dit doosje deed bij ons precies wat de naam al doet vermoeden. Het lokt de mieren. Het vreemde bij onze lokdoosjes was dat het leek alsof de mieren er hun huis van hadden gemaakt. Ze liepen erin en vervolgens ook weer eruit. Of ze maakten een kring om het lokdoosje heen. Het leek een soort opslagplaats voor alle goederen die zij vanuit de woonkamer en keuken meebrachten. Prachtig om te bestuderen, maar wat mij betreft bereikte het niet echt zijn doel.

Mierengif

Een heel stuk effectiever is het strooien van gif tegen mieren. Eén nadeel… het is niet echt fijn als kinderen dit gif in hun mond krijgen. Met een baby die op de grond speelt en een peuter die rozijntjes die hij heeft gevonden die hij enkele dagen daarvoor was verloren ook nog in zijn mond stopt niet de beste oplossing.

Stoepkrijt

Een streep zetten met stoepkrijt was ook een tip die ik van meerdere mensen kreeg. Nu zijn onze mieren net zo eigenwijs als onze kids (zal dus wel aan het huis liggen en niet aan onze opvoeding ;-)). Ze liepen direct over het streepje heen. Uiteindelijk wel een leuk middagje kunnen stoepkrijten met mijn peuter, terwijl de mieren ons zeer waarschijnlijk aan het uitlachen waren over deze briljante tip.

 

Dé oplossing

De afgelopen weken heb ik wat ervaring opgedaan. Dé oplossing is denk ik een combinatie van activiteiten die je een aantal keer moet herhalen wil het effect hebben:

  • Als je goed kijkt naar de mieren, dan zie je dat ze een vaste route afleggen. Bij ons lopen ze echt in een rijtje achter elkaar. Je ziet mieren die gaan halen en brengen. Fascineren om eens te bekijken. Om mieren weg te krijgen is het belangrijk om deze route te verstoren. Na een heleboel frustratie bleek talkpoeder (van dat spul voor de babybillen) een fantastische oplossing. Op de route geen mier meer gezien.
  • Zorg dat eten goed afgedekt staat. Hier gaat het bij ons dan ook vaak mis. Leuk zo’n monkey platter. Mijn peuter doet er de hele dag over om de hapjes op te eten en de mieren eten gezellig met hem mee :).
  • Een aantal keer per dag de tafel (en het aanrechtblad) even afnemen. Alles wat zoet is en plakt is een feestje voor de mieren. Kruimels, druppels limonade, fruit… Die kleine beestjes eten vrijwel alles. Even een vochtige doek over de tafel met wat afwasmiddel (bij voorkeur met citroengeur) doet wonderen.

Wil jij juist wel graag mieren als huisdier? Volg bovenstaande tips dan juist vooral NIET op! Werkte hier fantastisch! Mieren overnemen? Mail me je adres en we sturen er een heleboel op :-). 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489